Whitepaper: belangrijkste lessen voor 2021

Wat wordt uw energie-inkoopstrategie voor 2021?

Wij delen met u de vijf belangrijkste lessen van dit jaar, die u helpen bij uw beslissingen voor volgend jaar.

 

De energiemarkt is een steeds meer bewegende markt. Dit wordt ook wel de volatiliteit van de markt genoemd. De volatiliteit van de energieprijzen is een onlosmakelijk kenmerk van marktwerking. Er spelen vele verschillende factoren een rol die van invloed zijn op de volatiliteit.  U, als energiegebruikers, kunt daar rekening mee houden door met uw energie-inkoopstrategie op deze veranderingen in te spelen. Dat biedt kansen.

 

Wanneer we kijken naar het afgelopen jaar, zien we dat afgelopen jaar, mede door het coronavirus, een jaar van de extremen was. We zagen nooit eerder zulke lage gas- en elektriciteitsprijzen. De volatiliteit van de spotprijzen (power) is opvallend toegenomen. De olieprijs stijgt nauwelijks ondanks productiebeperkende maatregelen. De CO2-prijs sluimert, al is het de vraag voor hoe lang nog.

 

Als we naar dit soort uitkomsten kijken, wat kunnen we dan hieruit opmaken als het gaat om de ontwikkeling van de energiemarkt en energieprijzen? In deze whitepaper zetten we de vijf belangrijkste lessons learned uit 2020 voor u op een rij, ten behoeve van uw energie-inkoopstrategie voor 2021. Hieronder kunt u uw emailadres invullen en wij versturen uw whitepaper naar u toe.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.