Transportindicatie verplicht bij SDE+ aanvraag

Vanaf 29 oktober tot en met 14 november 2019 kunt u weer SDE+ subsidie aanvragen. In deze openstellingsronde is 5 miljard euro beschikbaar – de toekenning hiervan is op basis van first-come first-serve.

 

Transportindicatie netbeheerder verplicht

In verschillende delen van Nederland staat het elektriciteitsnet onder druk. Het voornemen van de overheid is om de netbeheerder voorafgaand aan de SDE+ aanvraag te laten controleren of er voldoende  transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor u aanvraagt. Indien voldoende capaciteit beschikbaar is, ontvangt u een goedkeuring van uw netbeheerder, welke meegestuurd kan worden met de SDE+ aanvraag. Na het debat in de 2de kamer in september zal de regeling worden vastgesteld (bron).

 

Zon op land
Bij SDE+ aanvragen voor zon-op-land moest u in het verleden een vergunning hebben en een projectplan opstellen. Nu komt daar de transportindicatie van de netbeheerder bij. Dit zorgt wellicht voor meer onzekerheid voorafgaand aan de aanvraag maar biedt ook kansen omdat de drempel voor de aanvraag in de najaarsronde van 2019 hiermee hoger komt te liggen. Met een gedegen voorbereiding is de kans van slagen van uw zon-op-land project daardoor groter.

 

Zon op dak
Voor zon-op-dak projecten verandert er wat meer dan voorheen. In het verleden kon de SDE+ aanvraag zonder vergunning worden ingediend. Ook voor zon-op-dak geldt dat een transportindicatie mee moeten worden gestuurd met de SDE+ aanvraag. Wees dus ook bij zon-op-dak op tijd met de voorbereiding van een aanvraag.

 

Ontzorgen door Powerhouse 
Als u uw aanvraag via Powerhouse regelt, ontzorgen wij u rondom al dit soort administratieve zaken. Bovendien hebben wij de expertise en kennis in huis om uw subsidiekansen te vergroten, ongeacht hoe deze nieuwe regeling gaat uitpakken. Naast begeleiding bij uw SDE+ aanvraag bieden we u advies, installatie, onderhoud en monitoring van uw zonne-energie installatie. Met 15 jaar lang de zekerheid van een goed rendement, kwaliteit en continuïteit.

Interesse in SDE+?

We helpen u graag met uw subsidieaanvraag. Neem voor meer informatie contact met ons op via onderstaand formulier. Bellen kan ook op 088 770 77 15. We zijn u graag van dienst op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.