SDE+ verdubbeld

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat kondigde afgelopen woensdag 4 maart aan dat het budget voor de laatste openstelling van de ‘klassieke’ subsidieregeling SDE+ dit voorjaar wordt verdubbeld.

Dat betekent dat in plaats van €2 miljard straks €4 miljard beschikbaar is voor de opwek van hernieuwbare energie. Met deze verhoging heeft de minister voor ogen dat een groter deel van de beschikbare projecten met een korte realisatietermijn snel kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast is het de bedoeling dat ook projecten die in de najaarsronde van 2019 niet konden worden gehonoreerd alsnog een kans maken op SDE+ subsidie.

 

Het enige nadeel van deze ophoging, is dat deze wordt betaald uit de budgetten van de volgende openstellingen. Of deze ophoging in een keer in de eerste openstelling wordt gecorrigeerd, of dat het bedrag zal worden uitgesmeerd over een langere periode is nog onduidelijk. Dit kan dus betekeken dat straks voor de SDE++ ronde dit najaar €2 miljard minder beschikbaar is.

 

De voorjaarsronde van de SDE+ gaat op 17 maart open. Indien u hulp nodig hebt bij uw duurzaamheidstraject, dan kan Powerhouse u ondersteunen. Neem middels onderstaand formulier contact op of bel met onze customer support afdeling 088 77 0 77 15.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.