Samenwerking Greener en Powerhouse

Nederland wekt steeds meer duurzame elektriciteit op. Wind en zon zijn niet altijd beschikbaar en zijn moeilijk te voorspellen. Dit maakt de energiemarkt instabieler dan voorheen. Als gevolg hiervan groeit de vraag naar het ontwikkelen van oplossingen die helpen bij het in evenwicht brengen van vraag en aanbod. Powerhouse en Greener Power Solutions zijn de samenwerking aangegaan om deze balans te creëren en bieden met 7MW aan batterijen een oplossing.

 

In deze samenwerking levert Greener de mobiele batterijen en aansturingssoftware en biedt Powerhouse in via het platform om het energienet stabiel te houden. Doordat de batterijen mobiel zijn, kunnen deze worden ingezet om off-grid locaties van stroom te voorzien. Hierbij kan gedacht worden aan netonderhoud, festivals en evenementen, bouwplaatsen en netverzwaringen.

 

Flevonice is de eerste klant van Powerhouse waarbij op locatie de batterijen vorige week maandag zijn geplaatst. De batterijen worden geladen wanneer er een overschot aan duurzame energie is. De batterijen worden vervolgens ontladen wanneer er vraag is naar stroom en deze niet voldoende beschikbaar is. Zo worden de zonuren afgetopt om op te slaan en later weer in te zetten. Op deze manier helpen de batterijen het stroomnet in balans te houden en ook congestieproblemen op te lossen. En dat is essentieel voor een duurzame en betrouwbare energievoorziening in Nederland.