Noot voor Nood(vermogen)

Noot voor Nood(vermogen)

 

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan,

Hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan

De komst van Sinterklaas is voor veel kinderen iets waar zij lange tijd naar uitkijken, maar helaas is dit niet voor alle kinderen het geval. Er zijn gezinnen die niet het vermogen hebben om al dat lekkers, zoals pepernoten, te kopen voor hun kinderen en zijn voor hun boodschappen dus afhankelijk van voedselbanken en donaties. Daarom heeft Powerhouse de “Noot voor Nood(vermogen)” bedacht, om zo alle kinderen ook dat extraatje te geven tijdens de Sinterklaas periode.

Powerhouse is namelijk leverancier van noodvermogen voor TenneT en helpt daarbij om de balans van het elektriciteitsnetwerk te herstellen, wanneer deze uit balans is. Dit gebeurt door het leveren van noodvermogen uit onze noodvermogenpool. Voor het leveren van noodvermogen staat een vaste (voor deelname) en een variabele (gedurende een afroep) vergoeding. Onze pool bestaat uit verschillende bedrijven met verschillende regelvermogens en tijden, welke de risico’s doen verlagen. Naast de volledige beschikbaarheid is het ook mogelijk om een gedeeltelijke beschikbaarheid op te geven, middels het roosteren product. Hierbij geeft de klant aan op welke dagen of uren van de maand er beschikbaar vermogen is, wat kan worden ingezet tijdens een afroep. Dit biedt de klant meer flexibiliteit.

Dus naast deze bijdrage aan de netwerkbalans, levert Powerhouse nu ook graag in de feestmaanden een bijdrage aan de sociale balans. Hoe doen wij dit dan? Voor elk gecontracteerde megawatt in de noodvermogenpool doneert Powerhouse een aantal kilo’s pepernoten aan drie verschillende voedselbanken in Nederland. Dus helpt u ook mee? Wordt lid van de Noodvermogenpool.

Lees hier meer over Noodvermogen bij Powerhouse.