Noodvermogen; het nieuwe rooster product!

Noodvermogen bij Powerhouse; nu ook geld verdienen met het nieuwe roosteren product!

Produceert je bedrijf elektriciteit met bijvoorbeeld een WKK of heb je noodstroomaggregaat staan? Ben je flexibel in je elektriciteitsverbruik? Kunnen de lampen in de kas bijvoorbeeld een uur uit of kan de koel/vries installatie een korte tijd stoppen? Dan is deelname aan de noodvermogenpool een gemakkelijke manier om extra geld te verdienen. Tegelijk draag je bij aan het in balans houden van het Nederlandse elektriciteitsnetwerk

Hoe werkt de noodvermogenpool van Powerhouse?

Noodvermogen wordt door TenneT ingezet in situaties waarin het verschil tussen productie en vraag (= belasting) van elektriciteit groter is dan wenselijk en als er onvoldoende regel- en reservevermogen voor balanshandhaving wordt aangeboden. Om noodvermogen aan Tennet te kunnen leveren, moet een marktpartij minstens 20 MW aan vermogen per maand beschikbaar kunnen stellen. Dit is te veel voor de meeste bedrijven. Met de noodvermogenpool bundelen we de vermogens van meerdere bedrijven en halen we gezamenlijk de ondergrens van Tennet. Zo wordt geld verdienen aan noodvermogen toegankelijk voor bedrijven met beperkt vermogen, maar wel de mogelijk hebben tot flexibiliteit in hun energieproductie of -verbruik.

Powerhouse bedient verschillende klantsegmenten met verschillende regelvermogens en tijden, waardoor het risico in de pool wordt verlaagd. Het leveren van noodvermogen vereist geen actieve rol van de deelnemer en heeft meestal geen grote implicaties voor je eigen productieproces. Bij activatie van noodvermogen wordt geautomatiseerd je installatie aan of uitgeschakeld. Powerhouse levert hiervoor de benodigde hard- en software en neemt zo al het werk uit handen. Deelname aan de Noodvermogen Pool is al mogelijk wanneer je 0,5 MW of meer beschikbaar kunt stellen. Voor de beschikbaar gestelde capaciteit ontvang je een vast bedrag per maand en bij afroep een extra variabele vergoeding.

 

Nieuw: deelname ook mogelijk als je capaciteit aan noodvermogen in de maand varieert

Met het nieuwe rooster-product wordt het nu ook mogelijk om alleen op bepaalde uren of dagen van de maand noodvermogen beschikbaar te stellen. Daarnaast kun je voortaan variëren in het aantal beschikbare MW dat je per uur of dag beschikbaar houdt voor een afroep.  Elke maand kun je hiervoor zelf je rooster opnieuw opstellen.

  

De voordelen van deelname aan de Noodvermogen Pool van Powerhouse:

Aantrekkelijke vergoeding, bijdrage aan de pool wordt beloond:

 • Vast bedrag per maand en bij afroep een extra variabele vergoeding
 • Hogere vergoeding voor uren met schaarste aan noodvermogen
 • Extra vergoeding bij 24/7 beschikbaarheid

Flexibiliteit

 • Opregelen (extra productie/minder consumptie) en afregelen (minder productie/extra consumptie) zijn beide mogelijk
 • Deelname ook mogelijk voor bepaalde uren of dagen van de maand
 • Maandelijks je rooster met beschikbaarheid aan te passen

Minimale investeringen & gemak

 • Afroep noodvermogen volledig geautomatiseerd
 • Powerhouse levert benodigde hard en software (stuurbox)
 • Online portal voor inzicht & rapportage

Betrouwbaar en weinig risico

 • Pooling van verschillende bedrijven verlaagt het risico en bundelt de capaciteit
 • Bedrijfscontinuïteit gewaarborgd door beproefde software en hardware

Meer weten?

Wil je meer weten over noodvermogen of direct deelnemen aan de pool van Powerhouse? Onze accountmanagers kijken graag samen met je naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijks contact met je op.  Je kunt ook bellen met je eigen accountmanager of bel direct met sales support op 088 770 7715.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.