Nieuwe ontwikkeling: toegang Intraday

Powerhouse is in ontwikkeling en biedt vanaf heden direct toegang tot de Intraday markt aan haar klanten. Deze unieke dienst maakt het mogelijk de energiekosten verder te verbeteren. De elektriciteitsprijs wordt verder geoptimaliseerd, doordat deze wordt verkocht of ingekocht op deze nieuwe markt. Zo wordt het full flex potentieel van de klant optimaal benut.

 

Wat is de Intraday markt?

De Intraday markt is een markt tussen de EPEX Spot NL (voorheen APX) en de Onbalansmarkt in. De Intraday markt wordt vooral gebruikt om tekorten of overschotten zoveel mogelijk te beperken door middel van kortetermijnhandel op dezelfde dag. Zo wordt er goed ingespeeld op onvoorziene veranderingen in de elektriciteitsproductie en -consumptie. Ook is deze markt een key succesfactor voor de energietransitie. De variabele energieproductie vanuit duurzame opwek blijft namelijk lastig te voorspellen.

 

Deze markt is groeiende en kan zeer lucratieve prijzen hebben. Producten van decentrale opwek, zoals WKK’s, worden steeds flexibeler. Middels deze markt kunnen zij de installaties accuraat en flexibel in zetten om zo op veranderende vraag in te spelen. Dit maximaliseert de winst voor onze klanten.

 

Hoe werkt het bij Powerhouse? 

Via het nieuwe Energy Optimizer klantportaal kan de klant zelf gemakkelijk Intraday deals doen. Hierdoor houdt hij of zij zelf meer controle en flexibiliteit. Elke vijf minuten verschijnen er nieuwe prijzen en kan er opnieuw worden gehandeld. Daarnaast zijn alle deals overzichtelijk terug vinden en worden de bevestigde deals geautomatiseerd doorgestuurd naar de schakelbox van de klant.

 

Wilt u ook meer informatie over Intraday bij Powerhouse, neem dan contact op met uw accountmanager of via het onderstaande formulier.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.