Laatste kans SDE+

Nederland heeft als doel om het aandeel van hernieuwbare energie te laten stijgen naar 16% in 2023. Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie, beter bekend als de SDE+ subsidie, moet Nederland helpen het gestelde doel te behalen. Deze subsidie moet worden aangevraagd, maar wacht niet te lang met indienen.

 

Het is namelijk de laatste mogelijkheid om een SDE+ aanvraag te doen. De laatste en extra SDE+-voorjaarsronde 2020 loopt van 17 maart tot en met 2 april 2020 en heeft een budget van € 2 miljard. Vanaf de volgende rondes wijzigt de regeling in SDE++, waarbij de nadruk meer zal komen te liggen op CO2-reducerende maatregelen. Deze zal naar waarschijnlijkheid slechts eenmaal per jaar plaatsvinden in plaats van de tweejaarlijkse SDE+ rondes.

 

De extra SDE+ openstellingsronde is qua opzet, techniek en categorieën identiek aan de SDE+-najaarsronde 2019. Let wel op: het meesturen van een transportindicatie bij de aanvraag blijft verplicht. Waarbij ook geldt dat een transportindicatie uit 2019 niet meer volstaat, wegens een mogelijke verandering van de transportcapaciteit op het elektriciteitsnet. Zie ook ons eerdere blog hierover.

 

Een extra kans voor afgekeurde aanvragen in het najaar:

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) heeft aangegeven dat het hele SDE-budget in de eerste ronde al was overschreden. Daardoor zijn er duizenden aanvragen afgewezen die in fase 2 en fase 3 SDE+ subsidie hebben aangevraagd. Is uw aanvraag toen afgewezen? Dan kunt u de SDE+ aanvraag opnieuw indienen. Mocht u hier meer over willen weten, neem dan contact met ons op.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.