Intraday markt volumes opnieuw flink gestegen

Het afgelopen jaar heeft de intraday markt een groei doorgemaakt van 30% en ook in de eerste twee maanden van 2021 zijn de verhandelde intraday volumes gestegen. Een interessante markt voor onze klanten.

Wat is het voordeel van de intraday markt?

De intraday markt betreft de handel in elektriciteit na sluiting van de dagelijkse veiling bij EPEX Spot. Dit biedt de klant de mogelijkheid tot 5 minuten voor levering nog te kopen of te verkopen. Dit geeft de klant het voordeel te anticiperen op onvoorziene situaties. Zo kan het handig zijn bij een incorrecte weersvoorspelling, maar ook voor tuinders die instraling nodig hebben om de planten te laten groeien. Deze flexibiliteit is één van de redenen waarom de intraday markt sterk in opkomst is.

 


Een andere belangrijke driver achter de gestegen intraday markt volumes is de internationale marktkoppeling. De Europese markten worden steeds beter aan elkaar gekoppeld, waarbij er de zelfde prijzen gelden mits er voldoende transport beschikbaar is middels het zogenaamde XBID platform: Cross Border Intra Day. De extra elektriciteit die wordt verkocht op de intraday markt, zou dus zomaar naar een koper in Duitsland, Bulgarije of Polen kunnen gaan.

Wat biedt Powerhouse haar klanten?

Om deze steeds interessantere markt voor onze klanten te ontsluiten biedt Powerhouse sinds deze zomer toegang tot de intraday markt via ons Optimizer platform. We zien dat steeds meer klanten hier actief gebruik van maken en dit verwerken in hun dagelijkse energiemanagement. Lees ook hier het klantverhaal. Geen tijd om dagelijks met energie bezig te zijn? Ook dan kunnen we u van dienst zijn. Neem contact op met uw accountmanager of via sales@powerhouse en we informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.