De eerste maand al een succes met Intraday+

De Intraday+ dienst van Powerhouse heeft zich in de eerste maand al meerdere keren succesvol bewezen. De klanten van Powerhouse hebben tegen een vergoeding hun flexibele vermogen ingezet om congestie te voorkomen.

 

Het elektriciteitsnetwerk wordt zo niet overbelast. Door hun flexibele vermogen aan te bieden zijn de congestieproblemen van de netbeheerders tijdelijk verkleint of opgelost. Zo wordt er van een probleem een kans gecreëerd voor de klanten.

 

Wat is de Intraday+ dienst ook alweer?
Met deze nieuwe Intraday+ dienst kunnen de klanten van Powerhouse locatie gebonden biedingen doen op verzoek van de netbeheerders. De netbeheerders maken dagelijks een voorspelling van de transportbehoefte. Als daaruit blijkt dat er congestie wordt verwacht dan stuurt de netbeheerder een bericht naar marktpartijen om te helpen zoeken naar flexibiliteit. Powerhouse acteert hierop door deze uitvragen automatisch door te geven aan haar klanten. Klanten met flexibiliteit op de Intraday-markt kunnen hierop reageren door te zeggen voor welke prijs ze de netbeheerders willen helpen. Als de netbeheerders ingaan op het aanbod, loopt het proces volledig geautomatiseerd. Deze Intraday+ dienst is een gerichte probleemoplossing, waarbij een interessante vergoeding tegenover staat. Een win-win situatie.

 

De eerste resultaten
Liander is als eerste regionale netbeheerder gestart met het uitvragen van biedingen voor de congestieregio Neerijnen, een gebied in de Betuwe waar ook veel glastuinbouw zit. De klanten van Powerhouse hebben gereageerd op de verzoeken van Liander om extra elektriciteit op te wekken. Hierdoor hebben we samen op 7 dagen congestie voorkomen. Ook voor andere netbeheerders, zoals Stedin en TenneT, hebben we met onze klanten al meerdere deals gedaan.

 

Wilt u ook deelnemen?

Vul dan onderstaand formulier in of neem contact met uw accountmanager. Uiteraard kunt ook contact opnemen met onze Sales Support afdeling via 088 770 77 15 of sales@powerhouse.nl.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.