Besparing door duurzaamheid

Energie is in de meeste bedrijven een vaste en soms een flinke kostenpost, waarop beperkt invloed kan worden uitgeoefend.  Deze kostenpost kan deels worden geoptimaliseerd door het herinrichten van de bedrijfsprocessen, zodat de efficiëntie en het rendement hoger komen te liggen. Door te gaan verduurzamen zouden de energiekosten echt kunnen worden verlaagd en zou u zo kosten kunnen besparen.

 

Zonnepanelen als kans

Er zijn verschillende manieren om te verduurzamen, maar het gebruik van zonnepanelen zit steeds meer in de lift. Hiervoor zijn verschillende redenen van toepassing:

  • Het rendement van zonnepanelen is aantrekkelijk
  • Zonnepanelen zijn snel geplaatst
  • Met zonnepanelen zal de CO2-uitstoot worden verminderd

 

Om deze zonnepanelen aan te schaffen, heeft de overheid de SDE+ subsidie in het leven geroepen. Deze SDE+ subsidie moet toegekend worden en hiervoor zijn per jaar twee openstellingsrondes: doorgaans in het voor- en najaar. Voor 2019 is de voorjaarsronde reeds gesloten en u kunt dus geen aanvraag meer indienen. De tweede openstellingsronde is nog niet bekend. Minister Wiebes maakt het budget en de voorwaarden voor de openstelling van de najaarsronde omstreeks juli 2019 bekend via een Kamerbrief.

 

Wij zullen u, na bekendmaking, op de hoogte brengen van de data en de voorwaarden. U kunt hier al terecht voor meer informatie over zonnepanelen via Powerhouse.