Bekendmaking SDE++ ronde

De eerste en nieuwe regeling voor de SDE++ zal worden opengesteld van 29 september tot en met 22 oktober 2020 met een budget van € 5 miljard. Dit is bekend gemaakt middels de Kamerbrief over de SDE++ op 17 februari jongstleden.

De huidige SDE+ regeling zal dit voorjaar voor de laatste maal plaatsvinden en biedt daarmee al een aantal jaren subsidie voor energieopwekking uit duurzame bronnen (zon, wind, biomassa, geothermie en water). Deze technieken blijven bestaan binnen de nieuwe SDE++, maar worden aangevuld met andere technieken die CO₂ besparen. Met het ingaan van deze nieuwe regeling verschuift de focus van energieproductie naar energietransitie en zal de rangschikking van toekenning van subsidies verschuiven. Bij de huidige SDE+ aanvragen vindt de rangschikking plaats op het basisbedrag (groen opgewekte kilowattuur). Bij de nieuwe SDE++ vindt deze rangschikking plaats op subsidiebehoefte (bedrag per ton CO₂-reductie). Dit betekent dat alle technieken voortaan met elkaar gaan concurreren op kosteneffectiviteit en de concurrentie dus alleen maar toeneemt.

 

De SDE++ regeling zal ingezet worden op de volgende vijf thema’s:
1. Hernieuwbare elektriciteit
2. Hernieuwbare warmte en groen gas
3. Hernieuwbare warmte kleinschalig (ISDE)
4. Geavanceerde hernieuwbare brandstoffen voor Vervoer
5. CO₂-reductie in de industrie.

 

SDE++ naar de toekomst toe
De overgang van de SDE+ naar de SDE++ is een stapsgewijs proces. Voor nu zijn een aantal nieuwe categorieën in de SDE++ opgenomen. Echter geldt dat de verbreding van de SDE+ daarmee niet is afgerond. Zo zullen, naar verwachting, ook nog andere technologieën worden toegevoegd aan de SDE++. Dit zal verder worden onderzocht naar de toekomst toe.

 

Heeft u hulp nodig bij het identificeren van de mogelijkheden, maak dan een afspraak met Powerhouse via onderstaand formulier.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.