3 weken dagveilingen voor noodvermogen

Inmiddels lopen de dagveilingen voor noodvermogen drie weken en kunnen we stellen dat onze noodvermogenklanten maximaal kunnen optimaliseren naar gelang het bedrijfsproces. Nog meer rendement vanwege de uitbreiding van flexibiliteit tot inbieden.

Hoe werkt Noodvermogen dan?
Om het Nederlandse elektriciteitsnet in balans te houden, maakt Tennet gebruik van noodvermogen. Het laatste redmiddel in situaties waarin het verschil tussen vraag (= belasting) en aanbod van elektriciteit groter is dan wenselijk. Wilt u meer lezen, dan kan dat in onze eerdere blogs over noodvermogen dagbiedingen of de facts and figures van noodvermogen. Of op de hoofdpagina Noodvermogen waar alles verder wordt uitgelegd.

Hoe gaat het tot nu toe met de dagveilingen?
Noodvermogen wordt geleverd door Powerhouse en haar noodvermogenklanten. In onze noodvermogenpool zien we een verschuiving onder onze klanten van het comfort product naar het verplicht leveren van noodvermogen. Deze verschuiving komt omdat dagbiedingen de verplichte deelname veel gemakkelijker maakt. Dagelijks kan worden gekeken naar de eigen bedrijfsbehoefte en de eventuele ruimte. Dit is vervolgens makkelijk door te geven via ons klantportaal. Iedereen geniet zo van de hoge flexibiliteit, maar ook van het hogere rendement van het zekerheidsproduct. Zo stellen we de klant in staat een hogere beschikbaarheidsvergoeding te ontvangen zonder langlopende verplichtingen.

Ook zien we hoe makkelijk onze deelnemers bij het niet winnen van de dagveiling toch nog hun biedschema’s en eventuele onbalansschema’s aan kunnen passen. En daarmee het flex potentieel verder kunnen benutten.

Wilt u ook het hogere rendement halen met het leveren van noodvermogen?
Het portaal biedt nu verschillende mogelijkheden om uw beschikbaarheid aan te passen wanneer het u schikt voor een maximaal rendement.  Zo kunt u voor een gehele maand de beschikbaarheid aanpassen, maar ook voor een bepaalde periode of een dag. Wilt u niks doen en gewoon de gehele maand beschikbaar blijven kan dit uiteraard ook. Dus geen extra inspanning wanneer dat niet nodig is.

Vul onderstaand formulier in als een hoger rendement wilt halen

Oeps! We konden je formulier niet vinden.