NL
Terug naar Powerblog

Verlagen energie voor lagere ODE en EB

Background

Op Prinsjesdag is aangekondigd dat de Opslag Duurzame Energie (ODE) tarieven, maar ook de Energie Belasting (EB), de komende 2 jaar verder zullen stijgen. Wij hebben een verdiepende whitepaper geschreven en een rekentool ontwikkeld om u mee te nemen in wat dit voor u kan betekenen.

 

Het verhogen van de ODE-tarieven is een eerste stap van de overheid om daadwerkelijk duurzaam gedrag bij het bedrijfsleven (middels wetgeving) af te dwingen. Om zo dichterbij de klimaatdoelstellingen van Nederland te komen. Dat de stijging van de tarieven per 2021 waarschijnlijk beperkt is, is geen reden om achterover te leunen en plannen om energie te besparen uit te stellen. Dit is immers één van de weinige echte acties die u kunt uitvoeren met een direct resultaat op de hoogte van de bedragen op uw factuur. Gebruik daarom komend ‘tussenjaar’ om uw investeringsplannen voor energiebesparende maatregelen (verder) uit te werken en neem dat mee in uw budgettering. In onze whitepaper nemen wij u mee in de manier waarop u dit bij en met Powerhouse kunt doen.

 

Wilt u nu weten wat de aangekondigde verhoging voor uw bedrijf betekent? 

Dit kunt u gemakkelijk berekenen met onze indicatieve rekentool. Deze tool is gebaseerd op de voorlopige ODE en EB opslagen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. U kunt middels onze rekentool gemakkelijk uw verbruik invoeren en dan volgen de resultaten vanzelf. Heeft u nog andere vragen dan kunt u ons bereiken op 088 770 77 15 of sales@powerhouse.nl.

 

Whitepaper en rekentool ODE en EB 2021

.

 

Op onze PowerBlog

Hans, Frans, Robert, Marina, Jorn, Marijn, Jeroen.....Powerhouse Experts

Vraag hulp van de experts

Ga aan de slag met jouw energie-, duurzaamheids- of digitaliseringsvraagstuk

  • Energie oplossingen
  • Digitale oplossingen
Contacteer ons Vraag om een demo

Schrijf je in voor de Powerhouse nieuwsbrief

Blijft op de hoogte met het laatste energienieuws

Volg de energiemarkt op de voet!

Inschrijven Powerhouse nieuwsbrief

Schrijf je in voor het Powerhouse Weekvooruitzicht Energiemarkten