NL
Terug naar Powerblog

Powerhouse over de energietransitie bij Goedemorgen

Background

Robert Willemsen, Horti Team Lead bij Powerhouse, vertelde bij Paprika Tasty Radio dat de tuinbouw de sleutel is tot succes van de energietransitie.

 

Deze energietransitie heeft al het één en ander in beweging gezet. Zo wordt het gas langzaam aan teruggedraaid. De grootste impact is echter te zien bij het elektriciteitsnetwerk. Elektriciteit verandert. Dit was vorige week zaterdag nog zichtbaar, waarbij de stroomprijs negatief was door een “te” hoge windproductie. Duurzame opwek laat zich minder goed voorspellen en hierdoor komt het netwerk onder druk te staan. Om het netwerk uit te breiden zijn nieuwe kabels nodig in de grond. Dit kost tijd en in de tussentijd ligt hier de sleutel van het succes voor onze klanten. Zij kunnen het net stabiel houden en helpen bij het weg halen van de knelpunten.

 

Hoe werkt dit dan?

Voorheen had men toegang tot de EPEX markt en de onbalansmarkt. Dit waren de tools om te optimaliseren. Tegenwoordig biedt Powerhouse aan veel meer markten toegang. Zo kunnen klanten energie in- of verkopen op de intradaymarkt. Hier kunnen zij tot vijf minuten van tevoren nog energie handelen. Daarnaast kunnen ze noodvermogen leveren voor de oproepen vanuit TenneT en kunnen ze vermogen leveren voor congestie-aanvragen door de netbeheerders. Allemaal mogelijkheden die helpen bij de energietransitie.

 

Naast de markttoegang, ook extra service.

Powerhouse brengt haar klanten naar de markt, maar daarnaast kan zij ook de klant ondersteunen bij het energiemanagement. Powerhouse functioneert meer als energiemakelaar. Bij voorkeur leren we onze klanten alle ins en outs van de energiemarkt en brengen wij onze kennis en kunde over. Soms is er ook de behoefte om de dagdagelijkse taken omtrent energie uit handen te geven. Daar heeft Powerhouse nu ook een service voor opgericht. Hierbij neemt de accountmanager in overleg met de klant de energietaken over. Samen zorgen ze voor het meest optimale resultaat met of zonder de WKK.

Op onze PowerBlog

Hans, Frans, Robert, Marina, Jorn, Marijn, Jeroen.....Powerhouse Experts

Vraag hulp van de experts

Ga aan de slag met jouw energie-, duurzaamheids- of digitaliseringsvraagstuk

  • Energie oplossingen
  • Digitale oplossingen
Contacteer ons Vraag om een demo

Schrijf je in voor de Powerhouse nieuwsbrief

Blijft op de hoogte met het laatste energienieuws

Volg de energiemarkt op de voet!

Inschrijven Powerhouse nieuwsbrief

Schrijf je in voor het Powerhouse Weekvooruitzicht Energiemarkten