NL
Terug naar Powerblog

Innovativiteit voor congestie

Background

Duurzame energie opwek zit in de lift en wordt door de overheid gestimuleerd. Dit zorgt voor een toenemende belasting van het energienetwerk, waarbij de vraag opkomt of Nederland hier klaar voor is? Door de toenemende behoefte op verschillende plekken in Nederland ontstaan namelijk capaciteitsproblemen, oftewel een congestieprobleem. Hierover is op 29 mei jongstleden een blog geplaatst.

 

Capaciteitsverhogingen dienen vooraf te worden aangevraagd. Veel van deze aanvragen worden op dit moment door netbeheerders in de wachtrij geplaats, of zelfs niet gehonoreerd. Dit zorgt voor frictie tussen de opwekkers, politiek en de netbeheerders, en vertraagt de nationale energietransitie. Om dit probleem op te lossen, wordt er gekeken naar andere innovatieve oplossingen. Zo zien we dit al terug komen in de Zuidplaspolder, waarin Stedin en Liander kijken met de aanvragers en energieleveranciers naar een flex-markt om het congestieprobleem op te lossen.
Een andere innovatieve oplossing voor het netaansluiting probleem kan een mega batterij zijn. Doordat de batterij een deel van de duurzame stroom opvangt, is een grotere netaansluiting niet nodig, is de opgeslagen stroom juist te benutten wanneer deze niet op te wekken is of is deze in te zetten voor netstabilisatie.

 

Bent u al tegen dit bovenstaande probleem aangelopen? Neem dan contact op middels onderstaand formulier.

 

Afspraak maken

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Op onze PowerBlog

Hans, Frans, Robert, Marina, Jorn, Marijn, Jeroen.....Powerhouse Experts

Vraag hulp van de experts

Ga aan de slag met jouw energie-, duurzaamheids- of digitaliseringsvraagstuk

  • Energie oplossingen
  • Digitale oplossingen
Contacteer ons Vraag om een demo

Schrijf je in voor de Powerhouse nieuwsbrief

Blijft op de hoogte met het laatste energienieuws