NL
Terug naar Powerblog

Verminder energiebelasting met de verblijfsfunctie

Background

Vermindering energiebelasting

U krijgt vermindering energiebelasting als we elektriciteit leveren aan een pand waarin mensen kunnen verblijven (verblijfsfunctie) en wanneer er ook daadwerkelijk elektriciteit wordt verbruikt. Denk aan een woning, fabriek of kantoor. Op elektriciteitsaansluitingen zonder verblijfsfunctie is vermindering energiebelasting niet van toepassing. Denk aan garageboxen, volkstuintjes, informatieborden of aanlegsteigers. Voor meer informatie download vermindering energiebelasting en voorbeelden verblijfsfunctie

Waar heeft u recht op?

De vermindering energiebelasting is een vast bedrag per elektriciteitsaansluiting voor objecten met een verblijfsfunctie. Dit wordt in mindering gebracht op de verschuldigde energiebelasting. Tevens moet er ook daadwerkelijk elektriciteit worden verbruikt. De vermindering bedraagt per 1 januari 2019 € 257,54 (exclusief btw) per verbruiksperiode van 12 maanden. Is de verbruiksperiode korter of langer dan 12 maanden, dan verrekenen we de vermindering energiebelasting. Voor objecten zonder verblijfsfunctie geldt geen vermindering energiebelasting meer.

Hoe verrekent Powerhouse de vermindering energiebelasting?

We verrekenen de vermindering energiebelasting met de maandelijkse termijnbedragen en op uw jaarafrekening. Onder het kopje ‘Energiebelasting’ op uw afrekening staat de vermindering vermeld.

Voor  meer vragen neem contact op met uw accountmanager of maak een afspraak

Op onze PowerBlog

Hans, Frans, Robert, Emile, Jorn, Marijn, Jeroen.....Powerhouse Experts

Vraag hulp van de experts

Ga aan de slag met jouw energie-, duurzaamheids- of digitaliseringsvraagstuk

  • Energie oplossingen
  • Digitale oplossingen
Contacteer ons Vraag om een demo

Schrijf je in voor de Powerhouse nieuwsbrief

Blijft op de hoogte met het laatste energienieuws